16 Mart 2023

Yosun Dikey Bahçe Nedir?

Yosun dikey bahçe, yaşam alanlarımızdayken doğada hissetmemizi sağlayan bir aksesuar türüdür. Yapay yosun duvar olarak da adlandırılan bu ürün, dikey şekilde iç veya dış duvarlara eklenebilir. Mekânlarınızın dekorasyonunda son derece etkili olan bu ürün, benzersiz tasarımlara imza atar.

İç ve dış mekân tasarımına yeni bir soluk getiren dikey bahçe, yaşam alanlarında değişiklik arayanların vazgeçilmezi haline gelmiştir. Doğal haline en yakın şekilde hazırlanan bu ürün, kendinizi yeşilliklerle dolu ormandaymış gibi hissetmenizi sağlayacak. 

Yapay dikey bahçe, mekânınızda farklı dekorasyonlara imkân tanıdığı gibi ruh halinizi de iyileştirir. Yeşilin verdiği huzur ile sizi sakinleştirir, stresten arındırır. Doğanın dinginliğini yaşam alanlarınıza taşıyabilirsiniz. Bu bahçe ortamın havasını iyileştirir ve enerji tasarrufuna yardımcı olur.

Dikey bahçelerin bakımı da son derece kolaydır. Ekstra bir çabaya ihtiyaç yoktur. Sadece, arada bir tozunun alınması ve silinmesi gerekmektedir. Bu bahçelerin görüntüsü hep canlıdır. Böylece, mekânlarınızın havasını da hep canlı tutarak bulunduğu ortama renk katar.

Peki, yaşam alanlarınıza fiziksel ve ruhsal açıdan çok büyük katkılar sunan dikey bahçe uygulanırken nelere dikkat edilmelidir? Gelin, bu sorunun cevabını hep birlikte verelim.

Yosun Dikey Bahçe Uygulamasında Nelere Dikkat Edilmeli?

Yosun dikey bahçe, mekânlara çok büyük katkılar sağlasa da uygulama aşamasında dikkat edilmesi gereken unsurlar vardır. Eğer, bu unsurlar göz ardı edilirse üzücü sonuçlara sebebiyet verebilir. Ortaya çıkabilecek muhtemel olumsuzlukların önüne geçebilmek için yapabileceklerimizi inceleyelim.

Mekâna dikey bahçe uygulaması yapmadan önce ilk yapmanız gereken şey, mekânın statik özelliklerini incelemektir. Uygulanacak alanın taşıma kapasitesine yönelik çözümler üretilmelidir. Dikey bahçenin ağırlığı yüzeyin taşıyabileceği maksimum ağırlığı geçmemelidir. 

Yapay dikey bahçe, uygulandığı bölgeyi aşındırabilir. Bu tip mekanik zararların en aza indirilmesi için çözüm yolları üretilmelidir. Nem ve ısı dengesinin sağlandığı ortamlarda uygulanmalıdır. Sürdürülebilir olmalıdır. Tasarlandığı unsurlara uygun olarak doğayı yansıtmalıdır.

Bu unsurlar, iç ve dış mekânlarınızın zarar görmemesi açısından son derece önemlidir. Ayrıca, ürünün kendini yansıtması, uygulandığı mekânda varlığını hissettirmesini ve uzun ömürlü olmasını sağlar. Bahsettiğimiz tüm maddelere dikkat ederseniz yaşam alanlarınıza zarar vermeden uzun ömürlü bir aksesuara sahip olabilirsiniz. 

Yapay dikey bahçe, nerelerde kullanılır? Uygulama yapılması için en müsait alanlar nerelerdir? Gelin, hep birlikte inceleyelim.

Yosun Dikey Bahçe Nerelerde Kullanılır?

Yosun dikey bahçe, sadece iç mekânlarda kullanılabilir diye bir kural yoktur. Bu aksesuar, dış ve iç mekân ayırt etmeden her ortamda uygulanabilir. Bulunduğu her yere uyum sağlayabilen dikey bahçe hemen hemen her yerde kullanılabilir.

Oteller, dikey bahçelerin sık sık tercih edildiği yerlerdir. Ferah görüntüsüyle daha çok müşteri çeker. Alışveriş merkezleri de bu aksesuarların en çok kullanıldığı alanlardır. Zaten hareketli olan bu alanlara canlılık katar.

Okullarda ise dikkat dağınıklığını giderdiği gözlenmiştir. Ayrıca, öğrencilere daha sıcak ve samimi bir ortam sunarak öğrenmeyi teşvik etmektedir. Hastanelerde ve sağlık merkezlerinde ise hastaların üzerinde rahatlatıcı bir etki bıraktığı için hastaların daha hızlı iyileşmesini sağladığı düşünülmektedir.

Yaygın olarak kullanılan alanlardan biri de ofislerdir. Yosun bahçeler, canlı görüntüsüyle iş yerlerini sıkıcı mekânlar olmaktan kurtarmaktadır. Bu sayede, çalışanların daha mutlu, üretken ve yaratıcı olmalarını sağlamaktadır. 

Evlerinde her daim tazelik isteyenler tarafından da sık sık tercih edilmektedir. Bulunduğu eve, sakinlik, huzur, enerji ve mutluluk getirmektedir.

Yapay dikey bahçelerin uygulandıkları mekânlara nasıl avantajlar sağladığına hep birlikte bakalım.

Yosun Dikey Bahçe Hangi Avantajlara Sahiptir?

Yosun dikey bahçe, mekânlara pek çok avantaj sunar. Uyguladığınız anda mekânınıza ferahlık katarak sıkıcı beton ve ahşap görüntüsünü ortadan kaldırır. Daima canlı bir görüntü sunması ile ortama dinamik bir hava katar. 

Balkon, avlu gibi küçük alanların güzelleşmesini sağlar. Çok yer kaplamamasından dolayı rahatlıkla kullanılabilir. Genellikle ger dönüşümlü yerlerde kullanıldığı için çevre dostudur. Yapısı sayesinde mimari yalıtıma katkısı olur.

Kişiye özel tasarımlar ile birçok seçenek sunar. Yaşam alanlarının dekorasyonuna kolaylıkla uyum sağlar. %100 ekolojik ürünler kullanarak yapıldığı için insan sağlığına zarar vermez. Zahmetli bir bakım istemez. Dış etkenlere maruz kalan alanları kolayca yenilenebilir. 

Modüler yapısı sayesinde farklı tasarımlar yaparak yenilikler yapma imkânı sağlar. Eğer, bir işletmede uygulanıyorsa, işletmenizin dikkat çekmesini sağlayarak markanızı ön plana çıkarır. Böylece, markalarınıza değer katar.

Yosun Ev ile doğayı yaşam alanlarınıza taşıma fırsatı yakalayın. Yosun dikey bahçe hakkında detaylı bilgi edinmek için resmî web sitesi adresimizi ziyaret edebilirsiniz.