1 Eylül 2022

Yosun Duvar Uygulamasının 5 Avantajı

Son zamanlarda dekorasyon tasarımlarının vazgeçilmezi haline gelen yosun duvar uygulaması, kullanılan mekânlara birçok avantaj sağlıyor. 

İlk olarak yosun duvarın ne olduğunu açıklayalım. Yosun duvar, doğal yosunun özel işlemlerden geçirilerek dekorasyon malzemesine dönüşmesidir. Uzun yıllar boyunca kullanılabilen bu dekoratif ürün, her zaman ilk günkü gibi doğal görünmeyi başarır. Işık, su ve ısıya ihtiyaç duymadan kullanıldığı alanlara dekoratif dokunuşlar yapar. 

Mimari dekorasyon fikirlerinin favorileri arasında yer alan yosun duvar uygulaması, mekânlara ve kişilere ayrı avantajlar sağlar.

1- Doğal Görünümlü Bir Atmosfer 

Yosun duvarın en önemli özelliklerinden biri, kullanıldığı alanlara doğal görünüm kazandırmasıdır. Mekânların atmosferine doğal ve ferah bir hava katar.

Evlerde, ofislerde, mağazalarda, restoran ve kafelerde sıklıkla kullanılmasının sebebi budur. İnsanlara huzur veren bir etkisi vardır. 

2- Uzun Ömürlü Kullanım

Doğanın huzurunu mekânlara taşıyan yosun duvar uygulaması, bir kere dekorasyon ürünü olarak kullanıldığında bozulmadan uzun seneler boyunca kullanılabilir. Ekstra herhangi bir maliyete, gidere gerek olmadan yıllar boyu kullanabilirsiniz. Özel işlemlerden geçtiği için bakımıyla uğraşmanıza gerek kalmaz. Sulamaya, budamaya ihtiyacı yoktur.

3- Yangına Karşı Dayanıklılık

Yosun dekorasyonlarında %100 geri dönüşümlü ürünler kullanılmaktadır. Stabilize-mumyalanan yosunlar, olası yangınlara karşı dayanıklıdır. Bu sayede bulunduğunuz alanın güvenliğini sağlar.

4- Her Ortamda Kullanıma Uygunluk

İç mekânlarda doğanın huzuruna varmanın en etkili yolu yosun duvarlardır. AVM, ofis, mağazalar, oteller, restoranlar, evler başta olmak üzere her iç mekânda kullanıma uygundur. 

Kullanım alanının yaygın olması ile her iç mimari dekorasyon fikrini besleyen önemli detaylardır. 

5- Hijyenik Kullanım İmkânı

Yosun duvarı kullanmak isteyenlerin aklında birçok soru işareti var. Bunlardan biri de kullanırken haşere, böcek gibi sorunların olup olmayacağıdır. Bu dekorasyon ürünü tamamen hijyeniktir ve herhangi bir böceklenmeye yol açmaz. Hijyenik ve ferah bir şekilde kullanabilirsiniz. 

YosuNev, tamamen doğal yollarla ürettiği dekoratif ürünleri sayesinde ortamlara doğal atmosfer havası katarken, geri dönüşümü destekleyerek tamamen doğa dostu ürünler sunmaktadır. 

 Yosun Duvar Dekorasyon Örnekleri 

Burada yosun dekorasyonunun ahşap duvar ile uyumunuz görüyoruz. Özellikle ofis ve mağaza iç mimarilerinde kullanılan ahşap dekor ürünleri, yosun duvar ile birleşince modern ve doğal bir görünüm ortaya çıkmış. 

Duvar görünümü elde edilen bu tasarım fikri, ortamın son derece ferah olmasını sağlamış. 

 

Ofis dekorasyonlarına da oldukça yakışan ve ortamın atmosferini olumlu yönde etkileyen bir tasarım fikri görüyoruz. Burada, ayna ve yosun duvarın yan yana kullanılmış olması, ofisin estetik görünüme sahip olmasını sağlamış.

Modern tasarımlarda da tercih edilen yosun duvar, ferahlık hissi detayının yanında doğal ortam görünümü de sağlıyor. 

Yosun duvar dekorasyonlarının en önemli özellikleri zarar vermemesi, ekstra bir bakıma gerek kalmaması ve solmamasıdır. 

Ev dekorasyonlarınızda da yatak odanıza renk katması amacıyla kullanabilirsiniz. Görselde kullanılan tablo, ortamın renkleriyle ve atmosferle hoş bir uyum yakalamış. Yatak odanızın ferah görünmesini istiyorsanız bu şekilde bir dizayn düşünebilirsiniz.

yosun duvar dekorasyon fikirleri

Evinize, ofisinize veya mağazanıza uyacak bütün yosun duvar ürünlerini YosuNev’den temin edebilirsiniz. YosuNev sayesinde hayalinizdeki doğal ortama ulaşmanız mümkün.